SANT PAU

LA DICHA EN LA HONRADEZ

LA DICHA EN LA HONRADEZ

divendres, 15 de novembre del 2013

SITUACIÓ ACTUAL DE L'HOSPITAL DE SANT PAU


La situació de l'Hospital de Sant Pau dins de la problemàtica de la sanitat catalana, és comuna a molts centres i a la vegada força diferent.

Per conèixer una mica més quin es l'origen de l'hospital de Sant Pau, us invitem a veure aquest vídeo elaborat per infermeres de la Junta API.


Des de la finalització del nostre vídeo explicatiu per donar a conèixer la situació del centre, ens troben a dia d'avui en la situació següent:

Estem pendents de la resolució judicial de diverses denuncies interposades junt amb  comitè d'empresa  que aclarí d'un cop per tots:  que som???

L'empresa afirma i reafirma que som una fundació privada de caire públic i sota aquest argument ens ha vingut aplicant totes les mesures que s'han aplicat als funcionaris públics. Això si, fan una lliure interpretació del decret aplicat (decreto ley 3 /2010 de 29 de maig de medidas urgentes de contención del gasto )que ordenava el descompte del 5% dels salaris de tots els treballadors i un % especial pels càrrecs directius.  Però, per sorpresa del comitè d'empresa  en la documentació del ERE del 2012, varem descobrir que als càrrecs directius, que se'ls hi havia d'aplicar un descompte del 8 al 15% depenent de la seva escala salarial, es venien descomptant només un 5% com tota la resta de treballadors. Això es va posar en coneixement de la Inspecció de treball, que ha resolt que no s'està aplicant la normativa d'una forma correcta. La  inspecció de treball ha aixecat acta infracció tipificada com greu. Els salaris on la aplicació del decret és incorrecta són les Direccions de Recursos Humans, d'Infermeria, Assistencial, Mèdica, Serveis Generals, Sistemes d'informació  TIC i Economia i Finances. S'ha demanat a la Direcció com es farà per retornar els diners no pagats i quan se'ls aplicarà el descompte com cal.

Per altre banda, no hem signat cap acord com insistentment vol aconseguir l'empresa  repetint fins l'avorriment que altres centres han pactat, sense respectar que nosaltres tenim una situació única i molt diferent a d'altres centres. Per ells, un acord vol dir, acceptar sense possibilitat de reclamació judicial, totes les retallades, increment de jornada, etc, etc, que a la patronal els hi convé.  La postura nostre es que l'empresa apliqui el que cregui adient, però sense la nostra signatura. Així no perdem l'oportunitat de denunciar i reclamar per via judicial el que creiem convenient.

A hores d'ara l'empresa ha tornat a presentar, amb excusa de la reforma laboral 2012 i al·legant que no tenim conveni perquè esta exhaurit,  un patracol de papers amb memòria inclosa d'aquest darrers anys, que denomina “marc de relacions laborals” per substituir el conveni fins que hagi un conveni col·lectiu d'aplicació. Aquest marc que l'empresa presenta,  diu que el començarà a aplicar el 1 de gener de 2014. Com imaginareu hi ha un augment de la jornada diürna, nocturna, la consolidació del descompte del 5%,  no abonament de objectius fins que hi hagi autonomia pressupostaria, no convocatòria de carrera professional fins que hagi pressupost, etc, etc, etc.

El comitè d'empresa ha decidit en plenari ordinari i extraordinari, continuar endavant la postura de esperar a que la Justícia dirimeixi els temes pendents respecte a totes les retallades aplicades, declarant també si som un centre públic o privat i si som o no una unitat d'empresa (patrimoni, assistencial i recerca). Es l'empresa dons la que desprès de presentada la documentació a traves de l'advocat del comitè, aplicarà aquest “marc de relacions laborals” a partir de gener de 2014.

Però aquesta aplicació no serà amb la signatura del comitè d'empresa, perquè això suposaria una pèrdua definitiva de drets que vam trigar molt a tenir i que ara, des de l'any 2010 s'han anat perdent amb polítiques antisocials i gestors incompetents.

JUNTA DIRECTIVA FAPIC-API

I per acabar  afegim un article:

http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2013/11/la-cueva-de-ali-baba-2345.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada